Липецька територіальна громада

Харківська область, Харківський район

Європейський день протидії торгівлі людьми

Дата: 29.10.2021 18:54
Кількість переглядів: 902

Фото без опису

Боротьба з торгівлею людьми визначена одним із пріоритетних напрямів діяльності Уряду України у сфері захисту прав людини.

 Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми». Згідно з українським законодавством, торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а також вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

Таким чином, виявлення і розслідування злочинів про торгівлю людьми та ідентифікація ймовірно постраждалих від торгівлі людьми вимагає глибоких знань та свідомого ставлення кожного громадянина України до протидії торгівлі людьми. Для досягнення цієї мети та з прийняттям Закону України „Про протидію торгівлі людьми”, Міністерство соціальної політики, як національний координатор, проводить інформаційно-просвітницькі акції з протидії торгівлі людьми з метою інформування громадян України про цю проблему.

Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для  проституції, навіть з метою вилучення органів. Для злочинців – це величезні гроші, а для людей – страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя. За неофіційними даними у світі близько 4 млн.осіб щороку переправляються через кордони держав для використання в підневільній праці. Ми  закликаємо усіх берегти своє життя,  бути уважними під час обрання роботодавця. 

18 жовтня  – день, який оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми. Саме цей День був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні. Відповідно до чинного законодавства особам, постраждалим від торгівлі людьми,  гарантується комплексна допомога (психологічна, соціально-педагогічна, соціально-медична, юридична, допомога у працевлаштуванні та перекваліфікації тощо), виходячи з особистих потреб постраждалої особи, в тому числі і одноразова матеріальна виплата.

Якщо Ви постраждали від торгівлі людьми, зателефонуйте до Департаменту боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України за номером (044) 374 37 85. Також в Україні діє Національна гаряча лінія з питань міграції та протидії торгівлі людьми: 0 800 505 501 (зі стаціонарних телефонів) та «527» (з мобільного для абонентів Київстар, Vodafone UA. Life).

 З питань встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, організації надання таким особам соціальних послуг, мешканцям громади можна телефонувати до Липецької сільської ради за номером (057) 747 13 21.

 

З повагою 

Служба у справах дітей виконавчого комітету Липецької сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь