Липецька територіальна громада

Харківська область, Харківський район

Відділ прикордонної служби «Веселе» 4 прикордонного загону звертається до керівників підприємств, установ і організацій усіх форм власності, а також до жителів прикордоння про необхідність дотримання законодавства України з прикордонних питань.

Дата: 22.10.2021 14:58
Кількість переглядів: 437

 

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН ТА ПІДПРИЄМСТВ

УСІХ ФОРМ ВЛАСНОСТІ!

Відділ прикордонної служби «Веселе» 4 прикордонного загону звертається до керівників підприємств, установ і організацій усіх форм власності, а також до жителів прикордоння про необхідність дотримання законодавства України з прикордонних питань.

 

Зазначимо, що постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 року №1147 «Про прикордонний режим» вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках або вздовж прикордонних річок, озер та інших водойм установлено прикордонну смугу, а Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.1998 року №1199 «про контрольовані прикордонні райони» установлені контрольовані прикордонні райони, де запроваджено прикордонний режим.

 

Прикордонна смуга – ділянка місцевості, яка встановлюється безпосередньо вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках або вздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм, завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону, але не може бути меншою від ширини смуги місцевості, що розташована в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруд.

 

Контрольований прикордонний район – це ділянка місцевості, яка визначена, як правило, у межах території району, міста, селища та села, прилеглої до державного кордону або до узбережжя моря, що охороняється органами Державної прикордонної служби, а також у межах територіального моря, внутрішніх вод, частини вод прикордонних річок, озер та інших водойм і розташованих у цих водах островів.

 

Положенням про прикордонний режим встановлено, що громадяни України в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу. Іноземці та особи без громадянства – на підставі документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України. Зазначені документи громадяни зобов’язані пред’явити на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби.

 

Під час виконання завдань у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі, у разі потреби, уповноважені особи Держприкордонслужби мають право зупиняти та оглядати транспортні засоби.

 

Документ, що посвідчує особу для громадян України – паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, службове посвідчення, посвідчення водія чи інший виданий державним органом документ, який має такі обов’язкові реквізити, як прізвище, ім’я, по батькові, фотокартку, підпис відповідальної посадової особи, відбиток печатки або штампу установи, яка видала документ, дату видачі;

Для іноземців – національний паспорт або документ, що його замінює;

Для осіб без громадянства – посвідчення особи без громадянства, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідка на постійне або тимчасове проживання. 

 

Шановні громадяни! Дотримуйтесь законодавства України з прикордонних питань. Адже лише протягом поточного періоду цього року прикордонниками Східного регіонального управління ДПСУ за порушення прикордонного режиму до адміністративної відповідальності притягнуто більше 200 громадян.        

 

З усіх питань, які стосуються дотримання режиму державного кордону та прикордонного режиму громадяни можуть звернутися до відділу прикордонної служби «Веселе» за тел. (057) 747-77-19. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь