Липецька територіальна громада

Харківська область, Харківський район

З початку листопада встановлюється заборона на вилов риби у зимувальних ямах

Дата: 12.11.2021 14:59
Кількість переглядів: 541

Фото без опису

З першого листопада 2021 року розпочинається осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Вона триватиме до закінчення зимового періоду у першому півріччі 2022 р.

З переліком  та межами зимувальних ям на рибогосподарських водоймах Харківської області  можна ознайомитись за  посиланням https://rada.info/upload/users_files/04396615/2c59b65d3414da939eef988c7761800a.pdf.

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об'єднаннями не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

За недотримання зазначених норм передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Крім цього, порушнику нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибину. Нагадуємо, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 06.10.2021 № 1039, якою значно підвищено розміри такс за незаконний вилов водних біоресурсів.

Держрибагентство закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, просимо невідкладно повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» відомства: 0 (800) 50-52-50.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь