Липецька територіальна громада

Харківська область, Харківський район

Липецька сільська рада взяла участь у першому обласному Форумі старост

Дата: 08.12.2021 14:15
Кількість переглядів: 795

     

Липецька сільська рада взяла участь у першому обласному Форумі старост, який відбувся 8 грудня 2021 року в приміщенні Харківської філармонії. Форум відкрила голова Харківської обласної ради- Тетяна Єгорова-Луценко. Такого роду Форум має на меті ознайомлення з кращими практиками, які напрацьовані у громадах для використання в подальшій роботі старост, обговорення нагальних проблем і пошуку важливих рішень.

В рамках Форуму було організовано 7 локацій для візуальної презентації територіальних громад. Липецька громада має багато цікавих та визначних місць, наповнена історичними центрами, архітектурними пам'ятками та культовими спорудами.

Візитною карткою громади є культурно - історичний центр пам'яті родини Лансере Бенуа Серебрякових. Видатна художниця Зинаїда Серебрякова народилася у родинному маєтку в селі Нескучне. На теперішній час від самого маєтку нічого не залишилося, але на його місці знаходиться історико-культурний центр, де розміщені роботи нашої землячки - Зінаїди Серебрякової, а також старовинні предмети побуту, що відповідають духу епохи початку минулого сторіччя.

Розкішною спорудою української барокової архітектури- є приміщення Комунального закладу “Липецький ліцей Липецької сільської ради Харківського району Харківської області”, яке побудовано за проектом архітектора Віктора Валеріановича Величка як реальне училище в 1907 році.

Духовною перлиною громади- є реставрований Свято-Тихонівський храм, розташований в селі Борщова. Який вражає не тільки своїм зовнішнім виглядом, а й внутрішнім оздобленням - унікальним іконостасом, побудований у другій половині 19 століття.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь